Proteinové tyčinky

Proteinové tyčinky

Jak jistě víme, na trhu najdeme řadu značek, které nabízí tyčinky pod názvem PROTEIN. Nicméně ne všechny jsou tak proteinové, jak bychom si představovali. Když na prvním místě ve složení najdeme glukózový sirup, pak cukr a někde na konci smítko proteinu, asi nám je jasné, že tyto tyčinky nemají s proteinem nic moc společného.

Navrhuji si jednou za čas udělat domácí, které můžou být plné kvalitních surovin a ještě si na nich pochutnáte. Za svůj život jsem vyzkoušela receptů na tyčinky několik. Až teď jsem si podle své chuti sestavila recept, který budu i nadále používat. A budu teda tak hodná, že se s Vámi podělím 🙂

Ingredience:

Téměř všechny suroviny seženete na www.kulturistika.com, kde můžete uplatnit slevu 5% na celý sortiment a to pod kódem HORSE5.

Postup:

Nejdříve si namočíme datle. Můžeme je nechat namočit přes noc. Vodu z nich pak nevylejváme. Až budou datle změklé, umixujeme z nich datlovou pastu (přilejeme trochu té vody, ve které se koupaly). Poté si nameleme v robotu ovesné vločky a ořechy. Všechny suché přísady pak smícháme. Nakonec vmícháme datlovou pastu a espresso (doporučuji opravdu čerstvě mletou kávu, dá tomu šmrnc!). Pokud nám to pořád nejde dohromady, přilejeme trochu té vody z datlí a mícháme. Trochu to lepit bude, ale nemělo by extrémně moc.

Těsto si rozprostřeme pomocí lžíce na plech a dáme do lednice na několik hodin ztuhnout. Pro fajnšmekry doporučuju ještě rozehřát vysokoprocentní čokošku a polejt.

Já mám raději s čokoládou a můj muž zase bez, takže to dělám půl na půl. Jedna tyčinka má přibližně 50g (myslím, že jsem nakrájela cca 20 porcí). Ke kávě úžasná mlska, návštěvu taky uspokojila a zároveň i jako sváča poslouží dobře.

Jen nezapomeňte, že potraviny, které obsahují hodně vody, podléhají rychlé skáze, Určitě tedy uchovávejte v lednici a do maximálně do týdne zkonzumujte! 🙂

Pokud tento recept ukuchtíte, nezapomeňte mi fotku Vašeho výtvoru poslat a nebo mě rovnou označte na instagramu: ynom_akinom 🙂